preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rajić

Login

                                                           

 POLAZAK ŠKOLSKOG AUTOBUSA SA STAJALIŠTA ISPRED ŠKOLE

VRIJEME POLASKA

SMJER

10:30

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:55

Roždanik, Jazavica, Voćarica

14:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

11:15

Borovac

12:15

Borovac

13:40

Borovac

 

RASPORED ZVONJENJA

1. sat: 7:45 - 8:30

2. sat: 8:35 - 9:20

3. sat: 9:25 - 10:10

   VELIKI ODMOR

4. sat: 10:25 - 11:10

5. sat: 11:15 - 12:00

6. sat: 12:05 - 12:50

7. sat: 12:55 - 13:40

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Večer matematike
Autor: MAJA KOVAČEVIĆ, 11. 12. 2017.

I ove se godine u našoj školi u četvrtak 7. prosinca u poslijepodnevnim satima održala Večer matematike. Na ugodnom druženju u raznim radionicama pripremljenim prema uzrastima učenika, sudjelovali su učenici razredne nastave u pratnji nekoliko roditelja i učenici predmetne nastave.

Cilj je Večeri matematike popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Provodi se istog dana i u isto vrijeme u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.


Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Projekt Večer matematike provodi se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Glavni sponzor Večeri matematike ove je godine  IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih). Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Zahvaljujemo Hrvatskom matematičkom društvu na svim poslanim materijalima, također i učiteljima, autorima materijala za radne centre.

Učenici su sudjelovali u radu nekoliko radnih centara i rješavali zanimljive matematičke zadatke u skupinama i pojedinačno. Najzabavniji bili su im Quizizz kvizovi u kojima su imali prilike natjecati se i pobijediti. Najuspješniji rješavači matematičkih problema bili su Luka Medvedović, Katarina Zrno i Lucija Muraja, učenici trećega razreda te Dušanka Kuridža i Iva Mijadžiković, učenice 4. razreda.

Učenici viših razreda Večer matematike proveli su rješavajući matematičke probleme s micro bitovima.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju