preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rajić

Login

 

                                                           

 POLAZAK ŠKOLSKOG AUTOBUSA SA STAJALIŠTA ISPRED ŠKOLE

VRIJEME POLASKA

SMJER

10:30

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:55

Roždanik, Jazavica, Voćarica

14:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

11:15

Borovac

12:15

Borovac

13:40

Borovac

 

RASPORED ZVONJENJA

1. sat: 7:45 - 8:30

2. sat: 8:35 - 9:20

3. sat: 9:25 - 10:10

   VELIKI ODMOR

4. sat: 10:25 - 11:10

5. sat: 11:15 - 12:00

6. sat: 12:05 - 12:50

7. sat: 12:55 - 13:40

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako koristimo mBoot robote?
Autor: MAJA KOVAČEVIĆ, 22. 3. 2018.

Od 13. veljače do 4. ožujka, uz drugo kolo Croatian Makers lige, trajao je i nagradni natječaj: kako koristimo mBote. U natječaju su mogli sudjelovati svi sudionici iz ustanova Croatian Makers lige, a  najzanimljivije objave bit će nagrađene vrijednim nagradama – dodatci za robote. I naša se škola prijavila na natječaj fotografijom i opisom korištenja mBot robota. Naime, od ove školske godine s mBot robotima rade i učenici nižih razreda, a mentorice su im učiteljice Antonela Matajić i Mira Čuvidić.

 

 


Učenici nižih razreda izuzetno su aktivni i vole mBot izazove. Stoga su se odlučili javiti na natječaj. Učiteljica Mira napravila je nekoliko zanimljivih fotografija s robotićima, a mali robotičari opisivali su kako koriste mBot robote.

"U OŠ Rajić mBot robote koristimo redovito za rješavanje izazova CM lige. Svakoga tjedna imao robotiku i vježbamo. Kada dobijemo zadatak za pojedino kolo, onda malo ubrzamo tempo i pokušavamo ga riješiti. Koristimo ga u matematici, u igri „Kolo sreće“. Na kojoj se boji robot zaustavi, učenik koji ima tu boju treba riješiti zadatak. Osim toga, robotići su jako simpatični kada zajedno s nama plešu. Ako je robot preumoran za ples, stoji u krugu zajedno s jednim dječakom. Na sebi nosi veliko srce s natpisom: „Jesi li za ples?“ Drugi dječak pokrene ga daljinskim upravljačem, a djevojčice plešu u kolu oko njih. Kod koje se djevojčice robot zaustavi, ona ulazi u krug i pleše zajedno s dječakom. Robot tada blinka crvenim diodama i malo zasvira. Kad netko ima rođendan, mBotići pomažu slavljeniku dijeliti bombone. Jednom je zgodom robot iznenadio učiteljicu i donio joj jabuku.

A da samo znate kako su korisni kao ralice!!! Ako ne vjerujete, pogledajte sliku!
Programiranjem mBota naučili smo logički razmišljati, zaključivati i rješavati probleme. Osim toga, puno nam pomažu u razvijanju suradnje i upornosti. Nadamo se da će nam znanje programiranja pomoći u našem budućem zanimanju."

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju