preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rajić

Login

 

                                                           

 POLAZAK ŠKOLSKOG AUTOBUSA SA STAJALIŠTA ISPRED ŠKOLE

VRIJEME POLASKA

SMJER

10:30

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:55

Roždanik, Jazavica, Voćarica

14:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

11:15

Borovac

12:15

Borovac

13:40

Borovac

 

RASPORED ZVONJENJA

1. sat: 7:45 - 8:30

2. sat: 8:35 - 9:20

3. sat: 9:25 - 10:10

   VELIKI ODMOR

4. sat: 10:25 - 11:10

5. sat: 11:15 - 12:00

6. sat: 12:05 - 12:50

7. sat: 12:55 - 13:40

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naša učiteljica - Ponos Hrvatske
Autor: MAJA KOVAČEVIĆ, 6. 2. 2019.

Mira Čuvidić, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Rajić jedna je od 15 dobitnika priznanja Ponos Hrvatske.

Priznanje joj je uručeno na svečanoj dodjeli nagrada Ponos Hrvatske  1. veljače 2019. godine. u Zagrebu. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja je svim dobitnicima čestitala na njihovom dobročinstvu i humanitarnom radu.

                           

„Mira Čuvidić  je priznanje  Ponos Hrvatske  zaslužila  predanim radom na unaprjeđivanju načina kojima pomaže svojim učenicima i djeci s posebnim potrebama da savladaju gradivo i zavole učenje, a metode i materijale koje je razvila nesebično dijeli drugim nastavnicima i školama.“ (www.24sata.hr)

 

U godinama rada s djecom sama je osmislila razne materijale za pomoć u učenju za djecu s poteškoćama u svladavanju nastavnog gradiva, ali i za darovitu djecu.  Mnoge druge ustanove, škole i bolnice koriste njezine materijale kako bi djeci različitog uzrasta pomogla u učenju i svladavanju nastavnog gradiva. Trenutno je također u jednom projektu s Dječjom bolnicom u Zagrebu koji koriste njezine digitalne materijale kako bi djeca koja borave u bolnici pratila nastavne sadržaje, vježbala uz pomoć kvizova, testova i igara te putem poruka i foruma komunicirala s učiteljicom i drugim učenicima.


U njezin razred „išle“ su i dvije djevojčice iz Gane (Afrika).  Prije 8. godina roditelji djevojčice Lore nisu željeli  izgubiti kontakt s hrvatskim jezikom i kulturom te su pronašli način da Lora prati nastavu na materinjem jeziku. S učiteljicom Mirom i Osnovnom školom Rajić Lora je slušala nastavu  putem interneta. Kasnije se uključila i njezina mlađa sestra.

Posljednjih desetak godina učiteljica Mira svoje bogato iskustvo i znanje putem interneta nesebično dijeli svoj školskoj djeci, a vrlo je važno napomenuti da to radi bez ikakve naknade ili materijalne koristi.

Moramo još napomenuti da je učiteljica Mira i predsjednica  Društva naša djeca „Osmijeh“  te godinama već vodi dječji folklor, ali i robotiku te razne druge oblike dječjeg stvaralaštva.

O našoj učiteljici Miri i njezinom radu mogli bi napisati još nekoliko stranica jer doista jako puno vremena, truda i energije utroši u radu s djecom.

Jedno je sigurno;  učenici, učitelji i svi zaposlenici škole ponosni su na učiteljicu Miru Čuvidić! Bravo!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju