preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rajić

Login

 

                                                           

 POLAZAK ŠKOLSKOG AUTOBUSA SA STAJALIŠTA ISPRED ŠKOLE

VRIJEME POLASKA

SMJER

10:30

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

12:55

Roždanik, Jazavica, Voćarica

14:00

Roždanik, Jazavica, Voćarica

11:15

Borovac

12:15

Borovac

13:40

Borovac

 

RASPORED ZVONJENJA

1. sat: 7:45 - 8:30

2. sat: 8:35 - 9:20

3. sat: 9:25 - 10:10

   VELIKI ODMOR

4. sat: 10:25 - 11:10

5. sat: 11:15 - 12:00

6. sat: 12:05 - 12:50

7. sat: 12:55 - 13:40

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Škola u prirodi
Autor: MAJA KOVAČEVIĆ, 2. 7. 2019.

Učenici četvrtog razreda su išli su u Školu u prirodi u Dalmaciju od 10. do 14. lipnja 2019. u organizaciji turističke agencije ORION TOURS d.o.o iz Đakova. Išli smo zajeno s učenicima OŠ Slavka Kolara Hercegovac.

Program Škole u prirodi bio je izvrsno isplaniran i organiziran, te su učenici sa svojom učiteljicom Mirom u 5 dana obišli i vidjeli bisere Dalmacije.


Ugodnom vožnjom u pravcu Zagreba, Karlovca i Zadra sretno smo stigli do Sv. Filipa i Jakova, malog, idiličnog mjesta u Sjevernoj Dalmaciji s prekrasnim plažama .Posjetili smo i upoznali tri dalmatinska grada (Biograd, Zadar i Šibenik), nacionalni park Krku i jedan od najvećih otoka zadarskog arhipelaga, po mnogima najljepšeg arhipelaga na Jadranu.

Svakodnevno smo vrijeme provodili u izuzetno dinamičnoj atmosferi, uz razne zabavno – edukacijske i sportsko-rekreacijske sadržaje uz stručno i ljubazno osoblje. Dane smo započinjali jutarnjom tjelovježbom, a poslijepodneva smo provodili upoznavanjem plaža i provođenjem raznih aktivnosti u vodi (sportska natjecanja, kupanje).

Drugoga dana posjetili smo Biograd na moru, prošetali atraktivnom i čuvenom biogradskom rivom. Nakon toga uslijedila je vožnja trajektom uz pristajanje u TKONU, najvećem mjestu na otoku Pašmanu i upoznavanje sa specifičnim životom kojim žive otočani. Nakon toga uslijedilo je kupanje i škola plivanja na prekrasnoj pašmanskoj plaži.

Trećega dana posjetili smo Zadar, stoljećima glavni grad Dalmacije. Šetnja i razgledavanje grada vođena je stručnim vodstvom, pa su učenici zastali i imali priliku pogledati crkvu Sv. Donat, poznatu Kalelargu, rimski forum, katedralu svete Stošije te Morske orgulje i Pozdrav Suncu …

Četvrtoga dana posjetili smo Šibenik i NP Krka.

Svakoga dana, osim izleta, za učenike je bila organizirana škola plivanja, beach party i sportske aktivnosti. S nama su bili ljubazni i zanimljivi vodiči: Marija, Aleks i Bero, te učitelji plivanja i sportski animatori Sonja i Antonio.

Učenici su upoznali život u prirodi i u skladu s prirodom, družili su se, upoznavali na večernjim aktivnostima s ostalom djecom, stekli nove prijatelje i uživali u provedenim danima u Sv. Filip i Jakovu.

Posebno smo se sprijateljili s učenicima iz Hercegovca te je na rastanku bilo i suza.

Mira Čuvidić, učiteljica razredne nastave

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju