preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rajić

Login

 

                                                     

 

RASPORED ZVONJENJA

1. sat: 7:45 - 8:30

2. sat: 8:35 - 9:20

3. sat: 9:25 - 10:10

   VELIKI ODMOR

4. sat: 10:25 - 11:10

5. sat: 11:15 - 12:00

6. sat: 12:05 - 12:50

7. sat: 12:55 - 13:40

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
eTwinning projekti učenika prvoga razreda
Autor: MAJA KOVAČEVIĆ, 19. 7. 2020.

Učenici prvoga razreda naše škole sudjelovali su tijekom cijele školske godine u međunarodnim eTwinning projektima Pružimo djeci ruku ljubavi i Abecedarij. Projekti su počeli početkom rujna 2019. godine i trajali do kraja lipnja 2020.


Cilj projekta Pružimo djeci ruku ljubavi je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodne odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski rad te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. U projekt je uključeno 108 škola iz nekoliko europskih država: Republike Hrvatske, Srbije, Albanije, Armenije, Makedonije, Poljske, Rumunjske i Italije.

Svaki od projektnih partnera od prvog školskog zvona izabrao je važne nadnevke koje će prigodno obilježiti u razredu i lokalnoj zajednici tijekom školske godine. Svakom od projektnih partnera ostavljeno je na izbor organiziranje aktivnosti u skladu s glavnim ciljem projekta. Učenici prvoga razreda OŠ Rajić obilježili su tijekom projekta sljedeće dane: Prvi dan u škole, Dan jabuka, Dječji tjedan, Večer matematike, Sveti Nikola, Božić i Nova godina, Globalni školski dan igre, Valentinovo, Dan ružičastih majica, Dan očeva, Svjetski dan zdravlja, Majčin dan, Međunarodni dan obitelji i Dan državnosti.

 

Cilj je projekta Abecedarij povezati učitelje razredne nastave u stvaranju slovarice – zbirke priča o slovima na nacionalnoj razini, ali i individualne slovarice za svakog učenika pojedinačno. Učenici prvoga razreda naše škole napravili su svoju razrednu slovaricu, a posebno su se posvetili slovima M i NJ jer je to bio njihov projektni zadatak.

 

Više o projektima možete saznati na njihovoj mrežnoj stranici Rajićki bistrići pod naslovom Pružimo djeci ruku ljubavi i Abecedarij te na eTwinning portalu

 

Abecedarij - interaktivna slovarica i Pružimo djeci ruku ljubavi.
Mira Čuvidić
 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju