2017-06-21 08:35:39

Učenici drugog razreda opet nagrađeni

Nakon završetka nastavne godine u školu je stigla lijepa vijest. Učenici drugog razreda OŠ Rajić i  učiteljica Mira Čuvidić 12. lipnja 2017. nagrađeni su oznakom kvalitete za eTwinning projekt „Narodni običaji tijekom poklada u Republici Hrvatskoj“ , na kojemu su marljivo radili više od mjesec dana.

   

Koji su narodni običaji, u što se maskiraju u Dalmaciji, Istri, Baranji, Zagorju, Samoboru i drugdje, koji su gastronomski običaji u pojedinim krajevima... sve su to pitanja na koja su kroz praktični rad doznali tijekom ovoga projekta. S namjerom da njeguju hrvatsku baštinu i ističu raznovrsnost narodnih običaja, ovaj projekt približio je i ove hrvatske običaje. Učenici su spoznali različitosti raznih krajeva Republike Hrvatske, te i na ovaj način njegovali bogatstvo hrvatske baštine.


Suradnja s partnerima na projektu odvijala se putem videokonferencije i međusobnog ocjenjivanja fotografije maskiranog razreda pomoću alata Tricider. Učenici drugog razreda OŠ Rajić dobili su najviše glasova i osvojili prvo mjesto na ovom natjecanju.

 

Č E S T I T A M O !


Osnovna škola Rajić