2017-11-30 09:56:29

Skype-a-Thon u našoj školi

Od početka školske godine naši učenici koriste Skype u nastavi engleskog jezika. Učenici na taj način uče od svojih sugovornika iz prve ruke, uče o kulturi, društvu i navikama u različitim zemljama. Ovakav način rada pruža učenicima i učiteljima brojne mogućnosti. Učenici stječu iskustvo u komunikaciji na engleskom jeziku te shvaćaju koliko je poznavanje jezika zapravo važno. Istovremeno, na satu engleskog jezika primjenjuju znanja iz drugih predmeta.

 

28. i 29. 11.2017. uključili smo se u Skype-a-Thon. Ovaj globalni projekt povezuje škole diljem svijeta, a cilj je zajedno prijeći 10 milijuna virtualnih milja u  dva dana. Mi smo do sada ukupno prešli 22 413 virtualnih kilometara. Posjetili smo Ukrajinu, Italiju, Englesku, Tursku i Bahame. Razgovarali smo s dva gosta predavača. Justin Miles, poznati istraživač i avanturist pričao nam je o svojim ekspedicijama. Jillian Morris nam se javila s Bahama i održala izvrsno predavanje o morskim psima.

           

Mystery Skype je igra u kojoj dva razreda razgovaraju i prezentiraju svoju zemlju, ali prvo moraju pogoditi iz koje zemlje su njihovi sugovornici. Učenici aktivno sudjeluju, istražuju, oslobađaju se straha od komunikacije na stranom jeziku, stječu poznanstva i uče na zanimljiv način.

  

Osim engleskog jezika učiteljica Sandra Barešić na ovakvim satovima uči učenike kako se ponašati, kako komunicirati i kako na najbolji način prezentirati sebe, svoju školu, svoje mjesto i svoju zemlju.

      

      

 


Osnovna škola Rajić