2018-02-15 22:05:15

Prometna učilica

Učenici 3. i 7. razreda naše škole marljivo su učili prometna pravila na Prometnoj učilici i sudjelovali u natjecanju.

9. državno natjecanje iz poznavanja prometnih propisa provodi se u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa „Promjena ponašanja sudionika u prometu“, segment „Edukacija u području sigurnosti prometa“, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture već od najranije dobi, počevši kontinuiranim obrazovanjem djece zabavnim sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

U natjecanju su sudjelovale 243 škole, 1487 razrednih odjela i 460 učenika 3. razreda. Iz naše škole na natjecanju su sudjelovala dva učenika sedmoga razreda i svih 20 učenika trećeg razreda. Učenici 3. razreda bili su jako vrijedni. 15 ih je riješilo sve poučne sadržaje i vježbe, a preostalih 5 učenika marljivo je rješavalo ispite i riješili su većinu poučnih sadržaja i vježbi.

Na žalost, nitko od njih nije uspio osvojiti nagradu, iako ih je desetak riješilo 3-5 ispita bez ijedne greške. Samo nekoliko sekundi bili su sporiji od svojih vršnjaka koji su ih u posljednjem krugu natjecanja prestigli. Troje najboljih dobilo je diplome i nagrade od svoje učiteljice Mire Čuvidić, a svi učenici koji su riješili sve poučne sadržaje i vježbe dobili su diplome. Zadovoljni smo svojim rezultatima jer se od 1487 razrednih odjela naš 3. razred nalazi na 10. mjestu, a naša škola na 11. mjestu. Naših se 9 učenika 3. razreda nalazi među 30 najboljih u RH i ponosni smo na njih. Među 50 najboljih učenika čak je 15 naših učenika - učenici koji su riješili sve poučne sadržaje i vježbe.

Čestitke svima!!! Bravooo!!!!


Osnovna škola Rajić