2018-03-21 22:32:46

SVJETSKI I EUROPSKI TJEDAN NOVCA

EUROPSKI KVIZ O NOVCU

Učenici predmetne nastave sa učiteljicom matematike Antonelom Matajić su obilježili Europski tjedan novca od 12. do 18. ožujka 2018.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje financijskih kompetencija.

Kroz razne aktivnosti i zadatke učenici su razvijali svoju financijsku pismenost.

Učenici 5. i 6. razreda su kroz mini projekte rješavali financijske probleme i zadatke vezane uz odgovorno gospodarenje novcima. Tako smo kupovali proizvode uz određeni budžet, dizali kredit za kupnju novog automobila i sl.

Učenici 7. i 8. razreda su kroz cijeli tjedan upoznavali nove pojmove financijske pismenosti, matematike i sigurnosti na internetu te vježbali i provjeravali svoje znanje igrajući kvizove koristeći Kahoot. Kvizove možete pronaći ovdje.

Odigrali smo i igru Less risk – more fun kroz koju smo učili sve o rizicima i načinu upravljanja rizicima. Prijavili smo se  na natječaj Hrvatskog ureda za osiguranje svojim kreativnim osvrtom o tome kako nam je igra pomogla u shvaćanju važnosti osiguranja.

16.3.2018. HUB je u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko  obrazovanje i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje ove godine uoči Europskog tjedna novca organizirao „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. I mi smo sudjelovali sa dvije ekipe iz 7. i 8. razreda. Na taj način smo završili sa obilježavanjem ovoga tjedna.


Osnovna škola Rajić