2018-06-19 15:23:00

TVZ Mc2 2018 - Posjet OŠ Rajić

U srijedu, 13. lipnja, ekipa sastavljena od profesora i studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu posjetila je našu školu u sklopu TVZ Mc2, natjecanja u izradi mobilnih, web i IoT rješenja. Ovogodišnji su natjecatelji radili na razvoju edukativnih rješenja za učenike razredne nastave. Ekipu organizatora i pobjednika natjecanja dočekao je ravnatelj Damir Blažeković i učiteljica Mira Čuvidić zajedno sa svojim učenicima koji su imali zadaću isprobati rješenja koja su se našla u Finalu održanom 8. lipnja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Učenici su bili oduševljeni aplikacijama koje će im, nadamo se, od sljedeće godine pomoći u svladavanju gradiva raznih predmeta. Učenici su za poklon dobili majice i rasporede sati te će na taj način posebno pamtiti ovaj događaj.

Finalom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, održanom 8. lipnja, zaključeno je ovogodišnje, šesto po redu, TVZ Mc2 natjecanje. S temom izrade edukativnih rješenja za učenike razredne nastave, a koristeći tehnologije iz mobile, web i IoT područja, sudjelovalo je 25 timova s različitih studija TVZ-a.

Svaki tim surađivao je s mentorom nastavnikom iz jedne od 5 osnovnih škola partnera te mentorom poslodavcem iz više od 20 tvrtki partnera, a pomagalo im je i 7 profesora s Veleučilišta koji su ih vodili kroz natjecanje u sklopu svojih kolegija. Učiteljica Mira Čuvidić bila je mentorica timu koji je izradio aplikaciju Kvizomatika, namijenjenu za uvježbavanje i provjeravanje nastavnih tema iz matematike za prvi i drugi razred.


Osnovna škola Rajić