2018-10-04 09:04:27

Svjetski dan tablice množenja

Svjetski dan tablice množenja (WMTD - World Multiplication Table Day) besplatan je obrazovni događaj. Održava se posljednjeg petka rujna, koji je ove godine bio 28. rujna.

Koja je svrha događaja? 
Glavna svrha događaja je popularizirati zabavne oblike učenja i učenja matematike. Događaj WMT Daya potiče sve da se prisjete činjenica množenja na stolovima na ugodan i neobičan način. Događaj je prigoda za učenike da se prisjete i uvježbaju množenje nakon praznika. Natjecati se u znanju množenja i dijeljenja mogu i odrasli. Koordinatorice projekta u našoj školi bile su učiteljice Antonela Matajić i Mira Čuvidić.

U našoj smo školi nekoliko dana imali razne aktivnosti s materijalima koje smo dobili od organizatora natjecanja. Učenici 4. razreda bili su vrlo aktivni rješavajući zadatke množenja i dijeljenja u kolegiju Naši projekti i u Quizizz kvizovima. Najvrednije su bile Lucija, Tena, Vlatka i Matea te su dobile ulogu ispitivača. Cijeli tjedan usmeno su ispitivale tablicu množenja sve učenike svoga razreda, učenike trećeg razreda, učiteljicu i učenike naše škole koji su imali hrabrosti za ispitivanje. U četvrtak su učenici četvrtog i petoga razreda rješavali matematičke zadatke u skupinama i pojedinačno u kvizu znanja. Projekt  je trajao dva tjedna, a svečana završnica s proglašenjem najboljih održana je se 28. rujna. Najuspješniji rješavači zadataka dobili su MT EXPERT CERTIFICATE za izvrsno znanje tablice množenja.


Osnovna škola Rajić