2021-03-18 10:23:13

Projekt Webučionica

Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku step by step pristupa.

Od početka školske godine u projektu sudjeluju učenici 8. razreda sa učiteljicom Antonelom Matajić. Kroz tjedna druženja naučili su koristiti više digitalnih alata što će im pomoći pri razvoju digitalnih kompetencija. Učenici su izrađivali avatare, koristili digitalne alate za izradu igrica, prezentacijske alate za izradu čestitki, infografika, prezentacija, pisali jednadžbe u Microsoft okruženju, izrađivali oblake riječi i umne mape i još mnogo toga.

            CILJ projekta je poticati učitelje i učenike na razvoj informatičko-komunikacijskih kompetencija, komunikaciju na materinskom jeziku, učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetnost i inicijativnost.


            SVRHA projekta je korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija prenijeti stečena znanja na učenike i razvijati kod učenika digitalne kompetencije. Razvijati i koristiti informatičke kompetencije u različitim situacijama.

Više učeničkih radova možete pogledati OVDJE.

 

 

 

 


Osnovna škola Rajić