2021-06-18 06:25:43

KLOKAN BEZ GRANICA

Dana 10. lipnja 2021. godine u našoj je školi održano Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Na natjecanju su sudjelovali učenici od 2. do 8. razreda.

Međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike  više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja „Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. U državama članicama natjecanje se održava svake godine treći četvrtak u mjesecu ožujku.

Na natjecanju učenici rješavaju 12 ili 24 zadatka s ponuđenih 5 odgovora od kojih je samo jedan točan. Učenici drugih i trećih razreda osnovne škole (kategorije Pčelica i Leptirić)  rješavaju 12 zadataka za 60 minuta. Učenici ostalih razreda osnovne i srednje škole rješavaju 24 zadatka za 75 minuta. Zadaci su razvrstani u tri stupnja težine (zadaci za 3, 4 i 5 bodova).

Svaki učenik na natjecanje dobio “poklon za sve” – torticu i kemijsku olovku. Najuspješnijih 10 % učenika dobit će i nagradu.

 

Učiteljica: Mira Čuvidić


Osnovna škola Rajić