Zašto pod povijesti uvijek čitaju isti učenici?

Zašto se ne pokušaš javiti sam za čitanje? A ako te ni tada učitelj ne prozove za čitanje objasni mu da ti to smeta. Vjerujem da će učitelj imati razumijevanja.

 Kako biti popularna?

Što za tebe znači biti popularna? Mislim da je bolje da „budeš svoja, onakva kakva zaista jesi“ . Svaka osoba mora biti svjesna svojih kvaliteta i mana, mora biti puna samopouzdanja a onda će i tvoji prijatelji prepoznati tvoje kvalitete i voljeti te takvu kakva jesi. Popularno ne znači uvijek i to da ćeš imat prave prijatelje.

 

 Koja je srednja škola bolja, Gimnazija Novska ili Nova Gradiška?

Nisi napisao/la koji razred ideš. Ako ideš 8. razred onda ćeš putem profesionalne orijentacije u školi ali i putem brošura za upis u srednju školu dobiti sve informacije koje te zanimaju. Možeš se i raspitati kod drugih učenika u obadvije škole kakva su njihova iskustva ( ako imaš poznanika u obadvije škole).Također obadvije škole imaju isti nastavni program pa ako si dobar učenik i imaš želju učiti, sigurno ćeš dobiti isto znanje u obadvije škole.

 

Kako djeca mogu zaraditi?

Lijepo je što želiš zaraditi i što tako odgovorno razmišljaš ali djeca se ne mogu zapošljavati. Međutim, džeparac sigurno uvijek možeš zaraditi u krugu svoje obitelji na način da te ponekad nagrade za pomaganje. Ono na što trebaš trenutno misliti i što je tvoja jedina najveća obveza je učiti i samo učiti, a zarada će jednom kada završiš svoje školovanje biti jedna od nagrada za tvoje učenje.

 

Zašto toliko toga moramo učiti iz matematike kada nam to ništa u životu neće trebati?

Ono što učiš iz matematike propisano je nastavnim planom i programom tako da taj program uče sva djeca u RH. Osnovna škola te priprema za daljnje školovanje pa tako treba obuhvatiti šire područje iz matematike. Tko zna, možda se odlučiš upisati matematičku gimnaziju pa će ti sve što si naveo kao nepotrebno sigurno trebati!

Ja želim burek sa sirom, colu i cedevitu!

Od slijedeće školske godine u školu se uvodi samo zdrava hrana a u to ne  spadaju burek sa sirom, cola i cedevita.

Za kraj, jedna izreka:

„Prava je tajna sreće u tome da puno  zahtijevamo od sebe,a malo od drugih.“

Neki mi govore da sam drugačiji i da nisam normalan, jer bolje učim i imam naočale. Je li je to istina?

-Biti drugačiji ne znači biti nenormalan nego poseban, jedinstven!

- Nositi naočale ne znači biti drugačiji niti nenormalan nego znači da malo slabije vidiš

- Bolje učiti od drugih ne znači biti drugačiji niti nenormalan nego znači da si prepoznao svoje kvalitete i da si shvatio vrijednost znanja a kao takav si uzor drugima!

 

Jedna učenica bivšeg ili sadašnjeg 8. razreda tražila je pomoć oko svog problema, koji je vezan uz jednu nastavnicu! Ta učenica će se sigurno "prepoznati" u odgovoru.

 

Odgovor: Vrsta osjećaja koju imaš prema određenoj osobi normalna je, ali nije prihvatljiva u tolikoj mjeri da te čini nesretnom i tužnom te da zbog toga svaki dan plačeš. Nadalje, teško je pružiti ti pomoć i savjet na ovakav način, pa ukoliko i dalje imaš problema sa svojim osjećajima, nazovi u školu pa ću ti moći dati koji savjet više.